Culinary Turn
Aesthetic Practice of Cookery
(Sprache: Englisch, Deutsch)
Kitchen, cooking, nutrition, and eating have become omnipresent cultural topics. They stand at the center of design, gastronomy, nutrition science, and agriculture. Artists have appropriated cooking as an aesthetic practice - in turn, cooks are adapting the...
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Produktinformationen zu „Culinary Turn “
Klappentext zu „Culinary Turn “
Kitchen, cooking, nutrition, and eating have become omnipresent cultural topics. They stand at the center of design, gastronomy, nutrition science, and agriculture. Artists have appropriated cooking as an aesthetic practice - in turn, cooks are adapting the staging practices that go with an artistic self-image. This development is accompanied by crisis of eating behaviour and a philosophy of cooking as a speculative cultural technique. This volume investigates the dimensions of a new culinary turn, combining for the very first time contributions from the theory and practice of cooking.
Autoren-Porträt von Nicolaj van der Meulen, Jörg Wiesel
van der Meulen, NicolajNicolaj van der Meulen (Prof. Dr.) is head of the newly founded »Institut Ästhetische Praxis und Theorie« at the University of Applied Sciences and Arts - Northwestern Switzerland.
Bibliographische Angaben
- Autoren: Nicolaj van der Meulen , Jörg Wiesel
- 2017, 328 Seiten, mit farbigen Abbildungen, Maße: 15,7 x 24,1 cm, Kartoniert (TB), Deutsch/Englisch
- Herausgegeben: Nicolaj van der Meulen, Jörg Wiesel
- Verlag: transcript
- ISBN-10: 3837630315
- ISBN-13: 9783837630312
- Erscheinungsdatum: 23.05.2017
Sprache:
Englisch, Deutsch
Pressezitat
»Dass ästhetisches Leben nicht ohne ethische, moralische, politische und soziale, also humane Grundlagen möglich ist, vermitteln die Autorinnen und Autoren in überzeugender [...] Weise.« Jos Schnurer, www.socialnet.de, 31.05.2017 Besprochen in: hotelstyle & gastro, 12 (2016) www.zeit.de, 04.06.2017, Daniel Sigge
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