Handbook of Microwave Technology for Food Application (PDF)
(Sprache: Englisch)
"Integrates principles of electromagnetics, dielectrics, heat and moisture transfer, packaging, solid mechanics, fluid flow, food chemistry, and microbiology to provide a comprehensive overview of microwave processing in a single accessible source."
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Produktdetails
Produktinformationen zu „Handbook of Microwave Technology for Food Application (PDF)“
"Integrates principles of electromagnetics, dielectrics, heat and moisture transfer, packaging, solid mechanics, fluid flow, food chemistry, and microbiology to provide a comprehensive overview of microwave processing in a single accessible source."
Bibliographische Angaben
- Autoren: Ashim K. Datta , Ramaswamy C. Anantheswaran
- 2001, 536 Seiten, Englisch
- Verlag: Taylor & Francis
- ISBN-10: 1482270773
- ISBN-13: 9781482270778
- Erscheinungsdatum: 27.04.2001
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eBook Informationen
- Dateiformat: PDF
- Größe: 97 MB
- Ohne Kopierschutz
- Vorlesefunktion
Sprache:
Englisch
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